dissabte, 1 de desembre del 2012

16a FIRA FESTA DE LA BOTIFARRA DOLÇA i 4a NIT GASTRONÒMICA Dissabte 2 i diumenge 3 de febrer de 2013

Cap de setmana abans de dijous gras (Propera edició: 22 i 23 de febrer del 2014)
FOTOS NIT GASTRONÒMICA
FOTOS FIRA-FESTA
DIARI DE GIRONA I GALERIA DE FOTOS

L'Equip Gastronòmic
LA BOTIFARRA DOLÇA A TV GIRONA

Especificar que l'entrevista comença al minut 22.42 o bé linkar el vídeo
VIDEO PRESENTACIÓ FIRA 2013
VIDEO FIRA 2012




ORGANITZA: INDEPS i AJUNTAMENT DE VILOBÍ, SALITJA I SANT DALMAI
AMB EL SUPORT: CONSELL COMARCAL DE LA SELVA, CONSELL COMARCAL DE L'ALT EMPORDÀ, CONSELL COMARCAL DEL BAIX EMPORDÀ, DIPUTACIÓ DE GIRONA, AEROPORT GIRONA-COSTA BRAVA, PRODAISA, CASTEY, TRIAS, ATO, MAS PARÉS, CELLER CAN SAIS, CELLER MAS OLLER, ESTRELLA DAMM, PEPSI, KAS, SELECCIÓ REGISA, CAVA SALITJA, RATAFIA VOLCÀNICA, RATAFIA DOLÇA, AGROBOTIGA EL FORN, RESTAURANT EL MIRADOR i PASTISSERIA NOGUERA

UN ANY MÉS SALITJA COMPLEIX COM A CAPITAL DE LA BOTIFARRA DOLÇA

ACTIVITATS GASTRONÒMIQUES


La fira-festa de la botifarra dolça 2013 ha comptat amb un destacat programa gastronòmic a l’entorn d’aquest embotit.

3r CONCURS DE CUINA DE LA BOTIFARRA DOLÇA

La recepta de botifarra dolça amb compota de poma presentada pel restaurant Les Bòries es va endur el primer premi, entre les 11 receptes presentades.


El premi estava dotat amb un joc complet de menatge de cuina en fundició d’alumini ofert per la multinacional de casa nostra: Castey. El jurat va destacar l’elevat nivell de tots els participants.

La presentació va anar a càrrec del gastrònom local Germà Coenders. La secretària va ser la Sílvia Molins. Com sempre, el jurat estava format per tres personalitats del món de la gastronomia, que aquest any eren:

-En Jaume Font és periodista i crític gastronòmic. Ha publicat articles de gastronomia en nombrosos diaris i revistes. Ha intervingut en programes de ràdio i de TV per diversos canals, és editor de la revista Girona Gastronòmica.

-La Dolors Serradell té una amplia i ben fonamentada capacitat de cuinar i gestionar fogons; durant una dotzena llarga d’anys va portar el Restaurant Can Gros deixant-lo a un excel•lent nivell comarcal. Va passar a gestionar l’Empalme, de nova planta, on fa prop de vint anys que és l'ànima i el cos de la cuina. La seva experiència i capacitat per fer excel•lir les menges usuals i casolanes és ben reconeguda.

-En Lluís Guerrero és investigador de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) a Monells. És especialista en percepció del menjar tradicional i de les innovacions alimentàries fetes a partir de productes tradicionals. És investigador principal d l'Estat Espanyol del projecte europeu TRUE FOODS (TRaditional UE FOODS, o menges tradicionals de la Unió Europea). Té més de 70 articles publicats sobre el tema en revistes de prestigi mundial.


Els plats participants foren:
-Tartaletes de botifarra dolça amb saballon, de Joan Camps Dilmé de la Pastisseria l'Espiga d'Or.
-Farcellets de botifarra dolça (l'autor del plat prefereix restar anònim).
-Tapa de formatge camembert amb poma de Vilobí amb botifarra dolça, de Teresa Plana Ribas.
-Truitons de farina a la menta amb botifarra dolça, d'Eva Roura
-Canelons de botifarra dolça, de Dolors Xargay Bayé
-Poma escapçada amb kikos i carxofes, de Joan Ortega Cobos
-Aperitiu de botifarra dolça, de Maria Viñolas
-Trispiral, de Marcel Garcia Güell de la Carnisseria St Dalmai
-Botifarra dolça amb garnatxa i compota de poma, de Ricard Martínez Pons del restaurant Les Bòries (plat guanyador)
-Crestes de botifarra dolça i poma, de la Família Bagué i Ball.llosera
-Mar i muntanya dolç, d'Irene Vives Albertí

4a NIT GASTRONÒMICA DE LA BOTIFARRA DOLÇA I LA CUINA DEL DOLÇ-I-SALAT

Com cada any, es va celebrar la nit gastronòmica, on els assistents varen poder gaudir d’un sopar de tastets sota el lema de la cuina del dolç-i-salat a preus molt populars (15 euros, amb preu reduït de 6 euros per a la mainada). S’hi varen presentar propostes molt atractives amb una sàvia combinació d’innovació i tradició.


Enguany, el cuiner convidat per aquesta cita gastronòmica anual que se celebra al pavelló de Sant Dalmai va ser el xef Xavi Noguera, que ens va preparar una acurada crema de carbassa amb flocs de Botifarra Dolça i unes mandonguilles amb sèpia i pèsols.


La comarca convidada va ser l’Empordà, magníficament representada pel grup gastronòmic La Cuina del Vent, que agrupa restauradors d’avantguarda i qualitat reconegudes.


Que varen oferir un magnífic tastet de gelat de botifarra dolça amb galeta de poma.


Les fidels, icòniques i populars cuineres de Salitja ens varen delitar amb el seu rostit de pagès (amb botifarra, costelló, cuixes de pollastre i les corresponents verduretes), les clàssiques pomes capsades de salitja (pomes de Vilobí farcides de botifarra dolça) i el cafè salitgenc (cafè amb reducció de ratafia dolça, nata i toc especial, que els entesos comparen favorablement amb el cafè irlandès i altres preparacions famoses).


Perquè la gastronomia de la comarca convidada tingués un maridatge adequat, vàrem poder tastar una mostra de vins de la D.O. Empordà, amb la participació de Celler Can Sais i Celler Mas Oller. Estrella Damm va oferir una degustació especial d'Inèdit, la cervesa especiada segons la recepta del millor cuiner del món.


Com cada any, els restaurants de Vilobí d’Onyar i municipis propers varen usar la nit gastronòmica com aparador de les seves creacions. Can Valls de Sant Martí Sapresa va presentar el seu arròs caldós amb botifarra dolça.


La Crosa de Sant Dalmai va portar els seus canelons de pinya amb botifarra dolça i l’arròs de sèpia amb gambes.


Can Gros de Sant Dalmai va elaborar una botifarra dolça amb poma i cansalada ibèrica i un bacallà amb samfaina.


L'Empalme de Vilobí va preparar broquetes de Botifarra Dolça amb poma.


Les Bòries de Salitja va confegir la seva botifarra dolça amb compota de poma i garnatxa, i el seu melós de vedella amb verduretes.


Can General d’Aiguaviva va dur una tartaleta de botifarra dolça amb formatge de cabra i una cuixa de porc al forn amb verduretes.

Les postres, a part del gelat ofert pels cuiners de la comarca convidada, consistiren en


rajol de Salitja de la Pastisseria Noguera; teules ofertes per Galetes Trias,


i avellanes de Sant Dalmai.


En el capítol de l’estat líquid, a més del cafè salitgenc es va poder gaudir de les edicions especials de la ratafia dolça, la ratafia volcànica, i el cava Salitja, amb xapa i etiqueta commemorativa de la Fira

PREMI BOTIFARRA DOLÇA 2013

Com ja és habitual, després del sopar es va fer l’entrega del Premi Botifarra Dolça 2013, que es va atorgar al carnisser salitgenc Joaquim Pastells per la seva tasca de promoció d'aquest producte a les comarques gironines. En Quim va voler compartir el premi amb la seva parella, la Gemma, que sempre li ha fet costat.


El trofeu consisteix en una reproducció dels capgrossos en Botifarra i na Dolça i va ser lliurat per la Tinent d’Alcalde de Salitja Mercè Sais.

FIRA DE PRODUCTES ARTESANALS. LA CI-GALETA.

El segon dia de la Fira, la plaça Major de Salitja es va convertir en el centre neuràlgic d'aquest esdeveniment gastronòmic que congrega visitants d'arreu de les comarques gironines i de la resta de Catalunya. Sota un vent inclement, a les vuit del matí van començar a obrir les diferents parades de productes artesans, on van destacar, a part de la Botifarra Dolça, el fuet, el fuet de senglar, la ratafia dolça i tot tipus d’embotits.


La novetat de l’any foren les Ci-Galetes energètiques, salsitxes dolces seques que compleixen perfectament el paper de les barretes energètiques, però substituint les collonades multinacionals i globals dels cereals i fruites liofilitzades per un punt de tradició local molt interessant i, per suposat, saborós, alhora que aporten els nutrients necessaris en forma de sucres, proteïnes i greixos, per aguantar la fred i l’esforç.

ESMORZAR DE FORQUILLA

Paral•lelament, al bar de la Fira es va fer un esmorzar de forquilla a preus populars a base de trinxat de cigrons i bledes amb botifarres barrejades. L'èxit va ser aclaparador i es varen servir més de 140 esmorzars, preparats, com cada any, per les cuineres de Salitja, que s’han avingut a compartir la recepta.
Barreja de botifarres amb trinxat de bledes i cigrons.
Les quantitats estan pensades per a quatre persones. Fregiu o coeu a la brasa dues botifarres. A part, coeu amb un cul d'aigua a la paella dues botifarres dolces. A part, dins d'una cassola tapada amb un cul d'oli generós, ofegueu 400 grams de bledes, fins que quedin ben tendres. Aboqueu a la cassola 1200 grams de cigrons ja bullits i escorreguts i trinxeu-los acuradament amb les bledes, com aquell qui fa trinxat de la Cerdanya. Amaniu-ho amb la quantitat justíssima de vinagre que compensi l'amargor de les bledes, sense que el comensal endevini la presència de l'àcid. Sigueu més generosos amb la sal i el pebre. Combineu al plat una ració de trinxat, mitja botifarra de cada tipus i una torrada de pa. La gràcia en menjar-ho és que a cada forquillada hi hagi una mica de cada cosa.

ESPAI BOTIFARRA DOLÇA

Tot seguit es va inaugurar l’espai botifarra Dolça, presentat per Lluís Ball-Llossera i amb la col•laboració del restaurant La Crosa, Les Boires, Jaume Johé de Mas Parés i de les Cuineres de Salijta. Aquesta iniciativa, novetat d'aquest any, va permetre acostar la botifarra dolça als visitants de la fira i explicar-ne, mitjançant demostracions, les diferents aplicacions pràctiques del producte. Aquestes aplicacions tenen cabuda perfectament en la cuina senzilla, del dia a dia, que pot trobar noves combinacions amb botifarra dolça, sense limitar-se només als plats dolços.


A les deu, carnissers consolidats en l’ofici varen mostrar l’elaboració i embotit de botifarra dolça en directe.


A dos quarts d’onze, el restaurant La Crosa (Sant Dalmai) va mostrar en directe com fer patates de La Crosa farcides amb carn de botifarra dolça.


A les onze, el restaurant Les Bòries (Salitja) va compartir amb els assistents els senzills secrets dels bolets adobats amb carn de botifarra dolça


A dos quarts de dotze, el considerat per molts rei del fetge gras d’ànec a casa nostra, Jaume Johé de Mas Parés de Sant Martí Sapresa, ens va ensenyar a fer Foiegras escalopat amb acompanyament de ceba caramel•litzada i carn de botifarra dolça, com a plat d’exhibició.


Finalment les Cuineres de Salitja ens van mostrar com fer les creps de botifarra dolça, senzilles i delicioses alhora.


Ben a prop de l’espai botifarra dolça hi havia la parada de la comarca convidada: l'Empordà, que incloïa la Marca de garantia Productes de l’Empordà (gestionada pels dos consells comarcals: Alt i Baix Empordà) i que acull els següents productes: l’arròs de Pals, la ceba de Figueres, els brunyols de l’Empordà i la botifarra dolça.

XERRADA “INNOVACIÓ EN LA BOTIFARRA DOLÇA”

Jacint Arnau, cap del programa de tecnologia alimentària de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) a Monells ens va presentar un treball de recerca i innovació en la botifarra dolça.


Hi varen assistir Eudald Casadesús, delegat del Govern a les comarques gironines, l’alcaldessa de Vilobí d’Onyar, Olga Guillem, el regidor de promoció econòmica, Joan Vinyolas, l'alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura, els carnissers i comerciants locals i un bon gruix de gent amant de la Botifarra Dolça.

13è CONCURS DE COQUES, CANAPÈS I POSTRES DE BOTIFARRA DOLÇA

El vent no parava de bufar amb força i va obligar a moltes parades a desmuntar prematurament el seu negoci. Amb tot, els actes varen seguir i a la tarda es va celebrar el tradicional Concurs de Coques, Canapès i Postres de Botifarra Dolça, que enguany arribava a la seva 12ena edició. S'hi van presentar dotze participants i les guanyadores van ser: Dolors Xargay, per a la millor presentació (bombons de xocolata negra amb botifarra dolça); María Viñolas, premi a la originalitat (Pop Cakes de botifarra dolça amb poma i xocolata blanca) i Elena Rodríguez, per la proposta amb millor sabor (carquinyolis de botifarra dolça). Entre tots els participants es va sortejar un àpat per a dues persones al restaurant El Mirador, que s'emportaria la participant Sandra Valls. Aquest acte va posar punt i final a aquesta edició de la Fira Festa de la botifarra dolça, en la que es calcula que varen passar per Salitja prop de 2000 persones.

Germà Coenders Escriptor gastronòmic
Pau Rich Fotos


ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES

El dissabte a les 12 del matí, a Els Delmes es va fer la presentació dels Quaderns de la Selva, el treball de descripció del fons documental Gener-Pla i la digitalitzacio dels llibres d'actes de l'Ajuntament de Vilobí a càrrec d'Elvis Mallorquí, Albert Martí i Joquim Carreres.
El segon dia de la Fira, la plaça Major de Salitja es va convertir en el centre neuràlgic d'aquest esdeveniment gastronòmic que congrega visitants d'arreu de les comarques gironines i de la resta de Catalunya. Sota un vent inclement, a les vuit del matí van començar a obrir les diferents paradetes de Productes Artesans. Tot seguit, es van iniciar les inscripcions per a la 11a edició de la Visita Guiada al Volcà de la Crosa a càrrec del naturalista Lluís Motger. Amb un recorregut d'aproximadament sis quilòmetres, incloïa a part de les explicacions al llarg del camí, una cigaleta energètica, esmorzar de forquilla i un obsequi commemoratiu consistent en una motxilla oficial de la Fira.
Matiners també van ser els animals de granja, que amb la col•laboració de Can Bes, Cal Carreter i Can Casota, ens van acompanyar durant tota Fira. Ruquets, vedells i xais es van guanyar la simpatia de tots els visitants, sobretot la dels més petits.
Tampoc van faltar a la seva cita els gossos de la Demostració d’Ensinistrament oferta per la Residència canina Campdorà. Tot el públic va poder veure una gran varietat de races i números d’obediència amb els seus acompanyants
La 7a Tractorada de Salitja va donar protagonisme a les màquines. Amb la col•laboració dels Amics de les Màquines Antigues de Girona es va fer un recorregut pels pobles del voltant acabant amb una parada al carrer del Nord i camps de Ca n’Aluart. Mentrestant els participants van poder gaudir d’un suculent Esmorzar de Tractoristes de forquilla.

Eudald Casadesús, delegat del Govern a les comarques gironines, visita la Fira
Casedesús va arribar a les 12 del migdia i va recórrer la Fira acompanyat per l’alcaldessa de Vilobí d’Onyar, Olga Guillem, el president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, l'alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura, el cap del GMI, Josep Borrell, la regidora del Poble de Saltija i els regidors de promoció econòmica i governació del consistori vilobinenc. Per finalitzar la seva visita, el delegat del govern va assistir a la presentació del treball de recerca i innovació en la botifarra dolça a càrrec de Jacint Arnau, cap del programa de tecnologia alimentària de l’IRTA i a l’exposició de pintura del Racó de l’artista, que s'havia muntat per a l’ocasió a la sala Magna dels Delmes.

ELS PETITS, ELS PROTAGONISTES MES ESPECIALS

Per la mainada es va fer el Taller Casal Indeps amb manualitats. Durant tot el dia hi va haver inflables i va cloure la festa l’espectacle de la companyia Fefe.


PROGRAMA D'ACTES

DISSABTE 2 DE FEBRER DE 2.013

4a NIT GASTRONÒMICA DE LA BOTIFARRA DOLÇA I LA CUINA DEL DOLÇ-I-SALAT (Pavelló de Sant Dalmai)

A 2/4 de 9 del vespre ( a les 8 serà el límit per a la recepció dels plats)
3r CONCURS DE CUINA DE LA BOTIFARRA DOLÇA.
Presentació a càrrec del professor i escriptor gastronòmic Germà Coenders.
Premi en espècie al millor plat.
Més informació a Cuina de la Botifarra Dolça

A les 9 de la nit:
SOPAR DE LA BOTIFARRA DOLÇA
Tastets elaborats pels restaurants adherits i les cuineres de Salitja.
Cuiner convidat: Xef Xavi Noguera
- Crema de carbassa amb flocs de Botifarra Dolça
- Mandonguilles amb sèpia i pèsols

Comarca convidada: L'Empordà
MOSTRA DE VINS D.O. EMPORDÀ amb la participació de Celler Can Sais i Celler Mas Oller.
GELAT DE BOTIFARRA DOLÇA AMB GALETA DE POMA ofert pel grup gastronòmic de l'Empordà La Cuina del Vent

Restaurants:
Can Valls (Sant Martí Sapresa)
- Arròs caldós amb Botifarra Dolça
La Crosa (Sant Dalmai)
- Canelons de pinya amb Botifarra Dolça
- Arròs de sèpia amb gambes
Can Gros (Sant Dalmai)
- Botifarra Dolça amb poma i cansalada ibèrica
- Bacallà amb xamfaina
L'Empalme (Vilobí d'Onyar)
- Broquetes de Botifarra Dolça amb poma
Les Bòries (Salitja)
- Botifarra Dolça amb compota de poma
- Melós de vedella amb verduretes
Can General (Aiguaviva)
- Tartaleta de Botifarra Dolça amb formatge de cabra
- Cuixa de porc al forn amb verduretes

Cuineres de Salitja:
- Rostit de pagès (amb botifarra, costelló, cuixes de pollastre i verduretes)
- Pomes Capsades (pomes de Vilobí farcides de Botifarra Dolça)
- Cafè Salitgenc (cafè amb reducció de Ratafia Dolça, nata i toc especial)

Pastisseria Noguera: Rajol de Salitja
Galetes Trias: Teules
Avellanes de Sant Dalmai
Estrella Damm: Presentació i degustació especial d'Inèdit, la cervesa del millor cuiner del món

Entrada:
Adults: 15 euros (12 tiquets)
Nens: 6 euros (menú infantil)

Venda especial:
Ratafia DOLÇA i cava SALITJA amb xapa i etiqueta commemorativa de la Fira: 10 euros (1 ampolla)



DIUMENGE 3 DE FEBRER DE 2.013

MATÍ

16a FIRA-FESTA DE LA BOTIFARRA DOLÇA (Plaça Major de Salitja)

A les 8 del matí:
Inauguració de la FIRA DE PRODUCTES ARTESANALS
Durant tot el matí elaboració de botifarres dolces i demostració
de cuina en directe a l'Espai Botifarra Dolça (Plaça Major):
- a les 10 elaboració dels carnissers,
- a 2/4 d’11 patates de La Crosa amb carn de botifarra dolça (Sant Dalmai),
- a les 11 bolets adobats amb carn de botifarra dolça de Les Bòries (Salitja), i
- a 2/4 de 12 Foiegras escalopat amb acompanyament de ceba caramel·litzada i carn de botifarra dolça per Jaume Johé (Sant Martí Sapresa) Plat d’exhibició Mas Parés

Comarca convidada: L'Empordà. Marca de garantia Productes de l’Empordà (gestionada pels dos consells comarcals: Alt i Baix Empordà) i que acull els següents productes: Arròs de Pals, Ceba de Figueres, Brunyols de l’Empordà i Botifarra dolça.

A 2/4 de 9 inscripcions i a les 9 sortida:
11a VISITA GUIADA AL VOLCÀ DE LA CROSA
Inclou cigaleta energètica, esmorzar de forquilla i obsequi commemoratiu.
Més informació a Centre d'Estudis de la Crosa i les Fonts

A les 9:
ESMORZAR DE FORQUILLA al bar de la Fira.
Especialitat: Barreja de botifarres amb trinxat de cigrons i bledes
Preus populars.

A les 10:
7a TRACTORADA AMB MÀQUINES ANTIGUES Sortida dels tractors a càrrec de l'Associació de Tractoristes de Màquines Antigues de Girona.
Els tractors estaran exposats durant tot el matí al carrer del Nord (rera l’església). Més informació a Grup Automobilístic Selvatà de Salitja

A les 11:
MISSA DE LA CANDELERA Ofici en honor a Sant Vicenç, copatró de Salitja, i benedicció de candeles per a tots els assistents. Les candeles es podran adquirir previament a la Botiga de la Fira

EXHIBICIÓ DE GOSSOS ENSINISTRATS a càrrec de la Residència Canina CAMPDORÀ

A 2/4 de 12:
TALLER INFANTIL “Casal Indeps”

A 2/4 1:
INNOVACIÓ EN LA BOTIFARRA DOLÇA Presentació del treball de recerca "Innovació en la botifarra dolça" a càrrec de Jacint Arnau, cap del programa de Tecnologia Alimentària de l'IRTA, al Cau dels Delmes.

A la 1:
Presentació de l'exposició de pintura: EL RACÓ DE L’ARTISTA, a càrrec de Gemma Negre a la Sala Magna dels Delmes.
L’exposició romandrà oberta durant tot el matí.

DURANT TOT EL MATÍ
Joc d'en Porquí.
Inflables per la mainada.
Hi haurà carpa i venda de productes elaborats amb Botifarra Dolça especialment per la Fira i cava amb xapa commemorativa i sorteig d'una magnífica panera de productes autòctons i una caixa de cava SALITJA.

DIUMENGE 3 DE FEBRER DE 2.013

TARDA

A 2/4 de 4
13è CONCURS DE COQUES, CANAPÈS I POSTRES DE BOTIFARRA DOLÇA. Un cop hagi deliberat el jurat, lliurament de premis i degustació.
Premi a la millor degustació
Premi a la millor presentació
Premi a les Postres més originals
Premi a les millors Pomes Capsades
Més informació a Cuina de la Botifarra Dolça

A les 4
ACTIVITAT INFANTIL amb FEFE

L'organització es reserva el dret de modificar el programa si per causes imprevistes s'hi veiés obligada.

HI ESTEU TOTS CONVIDATS!

JORNADES GASTRONÒMIQUES DE LA BOTIFARRA DOLÇA
(del 1 al 28 de febrer de 2013)

S'haurà de reservar per telèfon

Restaurant CAN GENERAL
Ctra. de l’Aeroport, s/n. – Tel. 972 473 063 – 17.181 Aiguaviva
Restaurant CAN VALLS
Escoles, 1 – Tel. 972 420 913 – 17.441 Sant Martí Sapresa
Restaurant LA CROSA
Plaça de la Crosa, 1 – Tel. 972 473 155 – 17.183 Sant Dalmai
Restaruant CAN GROS
Ctra. Santa Coloma, s/n. – Tel. 972 473 394 – 17.183 Sant Dalmai
Restaurant L'EMPALME
Ctra. Santa Coloma, s/n. – Tel. 972 473 241 – 17.185 Vilobí d'Onyar
Restaurant LES BÒRIES
Ctra. d'Estanyol s/n. – Tel. 657 945 557 / 972 474 614 – 17.184 Salitja
Restaurant EL MIRADOR DE L’AEROPORT
Ctra. de l’Aeroport, Veïnat de les Bòries s/n. – Tel. 972 473 408 – 17.184 Salitja


CARNISSERIES COL.LABORADORES

SELECCIÓ REGISA (Riudellots de la Selva)
CAN LIRI, (Vilobí d'Onyar)
BOADA PORCEL (Vilobí d'Onyar)
MARCEL (Sant Dalmai)
CONSOL (Mercat de Salt)
CAN VALLS (Sant Martí Sapresa)
FORNELLS OLIVETS (Aiguaviva)
SUPER SALITJA


ESTABLIMENTS COL.LABORADORS

AGROBOTIGA EL FORN (Vilobí d'Onyar)
“LA CAIXA” (Vilobí d'Onyar)
AGROPECUÀRIA MAS BES (Salitja)
MAS PARÉS (Sant Martí Sapresa)
FORN DE PA SALITJA


COMARCA CONVIDADA

L'EMPORDÀ
Marca de garantia Productes de l’Empordà (gestionada pels dos consells comarcals: Alt i Baix Empordà) i que acull els següents productes: Arròs de Pals, Ceba de Figueres, Brunyols de l’Empordà i Botifarra dolça.

LA CUINA DEL VENT

Gelat de Botifarra Dolça amb galeta de poma
Assistiran a l'esdeveniment tres dels membres
del col·lectiu, que són:
- Tomàs Marquès, de Can Pelayo de Cadaqués
- Roser Bronsoms, de Can Jeroni de Figueres
- Jordi Castelló, de L'Ou d'or de Figueres

MOSTRA DE VINS D.O. EMPORDÀ

CELLER CAN SAIS

Can Sais Gregal 2011 DO Empordà
Can Sais Selecció 2010 DO Empordà

CELLER MAS OLLER
Mas Oller 2007 DO Empordà
Mas Oller 2011 Blau Syra DO Empordà

.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada