Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Farem una farra
amb la Botifarra
ensucrada i melosa.
En direm una glosa
enaltint l'embotit,
dons, es menja joiosa,
entre porc i confit,
agrada amb delit
i al plat, mai fa nosa.
És on Salitja toca la glòria,
on el poble sencer arrasa,
on la vida és dolça i grassa,
on tots van colze a colze,
on ja té un lloc a la història,
és amb: la Botifarra Dolça.
Carn de porc, pebre i sal
i sucre blanc, energètic,
un recipient magnètic
i ja tenim lo principal
no hi donis la volta:
la Botifarra Dolça
Oh! embotit peculiar,
meca de tots els gormands,
satisfacció pels amants
dels embotits singulars.
Lluny! tots els profetes
de la salut i calories,
que vagin a fer punyetes,
no escolteu tonteries.
Freda, o calenta,
a voltes amb pell de llimona,
a voltes, una torradeta,
o amb una poma carnosa,
seca, humida, pastosa,
la botifarra dolça,
celestial confitura,
poema de la freixura
que el paladar recolza.
Carnissers del paladar!
Sants barons de la gola,
el vostre invent enarbora,
tot el poble català.
Amb cassola, paella, al forn,
“la dolça” agrada a tothom,
fins i tot algú m'ha dit
que també agrada a Madrid.
I si la feu a la brasa,
paper de plata, foc lent,
de tant dar-li turment
la botifarra és melassa.
Amb que vestim “la nineta”?
Amb garnatxa, moscatell?
Una ratafia amb segell?
Un got d'aigua de l'aixeta?
Un carinyena, ull de llebre?
Un xarel·lo amb gingebre?
Tot va començar fa molts anys
buscant sarau i gresca,
i des d'aleshores companys
ja s'ha quedat com la Festa.
I és que el Carnaval, amics,
trasbalsa, l'horari i la llei,
greix, sucre, vi, cava...;
la festa no, no s'acaba
fins les cendres del rei.
I força Botifarra Dolça
per a quan arribi el dia
que poguem mostrar a tothom,
a tot Europa i el món,
la nostra sobirania:
la Botifarra Dolça
ens farà de nord i guia.
I aquí el pregoner s'atura,
doncs de tant i tant glosar
amb gana ja vol tastar
aquesta bona confitura.
El pregó, amics, s'acaba,
però segueix viva la farra.
A tots vostès, els dsistja,
a tot el poble de Salitja:
una bona Botifarra.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada