dimarts, 8 de desembre del 2009

7a Fira Festa de la Botifarra Dolça

RESUM 2004

La 7ª Fira-Festa de la Botifarra Dolça es va celobrar el passat dia 22 de febrer. Una de les novetats d’aquesta edició va ser la fira de productes artesanals. De bon matí ja es van instal·lar a la Plaça Major de Salitja diverses parades, on s’hi podien trobar tot tipus d’embotits, formatges, coques, orfebreria, manualitats, joquines tradicionals, llaminadures, etc.

La primera activitat va ser la xerrada gastronòmica a càrrec de l’excuiner de l’Hotel Aiguablava, Josep Plana. Aquest any també s’hi va afegir una innovació: la de presentar el plat de la present edició i fer-ne l’el·laboració. En aquest cas van ser els “Xips de Botifarra Dolça”.

Tot seguit, un any més, van poder fer la degustació de la cuina dels restaurants Can Gros i La Crosa de Sant Dalmai, La Roca Petita de Riudellots i L’Empalme de Vilobí. Durant la setmana ja hi havia la possiblilitat d’anar-la a degustar als mateixos restaurants amb La Ruta de la Botifarra Dolça.

A la tarda vam tenir l’emocionant IV Concurs de Coques, on any rera any, la gent col·labora portant una cosa que tothom pot degustar. El jurat professinal, compost per un pastisser, un cuiner i un periodista, en va destacar l’alt nivell i va tenir força feina a escollir les guanyadores. Els premis van ser per Pilar Bou de Salitja per la Millor Presentació, Sílvia Juan de Mataró per la Més Original i per la Tresa Plana de Vilobí per la Més Bona.

Paral·lelament per la mainada hi va haver rondalles amb Va de Contes i tot seguit espectacle de carrer amb Cirquet Confetti. Mentrestant els grans treien el lloc als menuts a una altra novetat d’aquesta edició: el joc del “cuní” porquí, que de tant d’èxit va arribar a fer ombra fins hi tot a la pròpia Botifarra Dolça.

La col·laboració de totes les carnisseries de Vilobí i les d’Aiguaviva, Sant Dalmai i Salitja va permetre poder fer la tradicional Gran Botifarrada popular, dolça i també picant.

Van concloure la festa els tambors i la pirotècnia de L’Esplai de Vilobí d’Onyar.

Al 1r pis de la rectoria es va poder veure una exposició de fots antigues i modernes de Salitja. Per votació popular es van escollir les millors per fer-ne postals per part de la Comissió de la Festa Major. La foto amb més votacions va ser la feta per en Tulo Planella de Salitja.


LA CUINA DE LA BOTIFARRA DOLÇA

COCA FREDA DE FORMATGE AMB BOTIFARRA DOLÇA I GELATINA DE PINYA
Coca Més Bona 2004

Ingredients
500 ml. de nata líquida
1 tarrina de formatge (Philadelphia)
6 làmines de gelatina
1 sobre de gelatina de pinya
3 cullerades de sucre
150 grams de galetes Maria 100 grams de mantega 2 botifarres dolces

Elaboració
Triturem les galetes. Desfem la mantega i la barregem amb la galetes triturades. Folrem el fons del motlle amb aquesta mescla.
Escalfem un vas d'aigua en un ansat amb les sis làmines de gelatina. Durant la cocció s'ha de remenar constantment la gelatina perquè no faci grumolls.
En un recipient batem la nata fins que quedi una mica muntada. Seguidament hi afegim el formatge, tornem a batre, i hi afegim la gelatina dissolta, les tres cullerades de sucre i seguim batent tota la mescla. Ho posem en el motlle sobre la galeta i ho deixem dues hores a la nevera.
Desfem la botifarra dolça i la coem en una paella amb una mica d'aigua, fins que quedi caramelitzada. Ho posem a sobre de la coca.
Preparem la gelatina de pinya i la posem a poc a poc fins a cobrir el sobre de la coca. Ho deixem a la nevera dues hores més. Desmotllem fent que la base de galeta segueixi quedant a sota.

Teresa Plana (Vilobí d’Onyar)


CANALÓ DE BOTIFARRA DOLÇA Coca Més Original 2004

Ingredients:
1 pàtan
1 poma
2 botifarres dolces
150 gr de llet
30 gr de maizena

Empolsat amb guirlatxe.

Sílvia Juan (Mataró)

Imagen
PREMI BOTIFARRA DOLÇA 2004
Premi Botifarra Dolça 2004
Conïncidint amb el 22è aniversari de la construcció de la piscina de Salitja, es va donar el premi d’aquesta edició a l’Associació de Pares Les Fonts i el seu president, en Lluís Güell i Monfulleda. A més d’aquesta obra tant important, cal destacar la llarga tasca feta a favor del poble i sopluig i suport donat a les entitats.
El premi va ser lliurat de mans del Sr. Alcalde, Joan Busquets.


Imagen
PREMIS CONCURSOS
També es van donar els premis del IV Concurs de Pessebres “Casal Indeps” i del III Concurs de Pintura, aquest any de màscares. Els guanyadors van ser la Sheila de Cal Campaner i els germans Viñolas de Can Bes, tots de Salitja, en pessebres i l’Afra de Vilobí i en Jordi Fullà de Salitja, en les màscares.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada